Maďarská Steelvent Salgó Rally dodatočne zaradená do slovenského rally šampionátu

Po dlhých deviatich mesiacov prestávky sa opäť rozbieha rally sezóna. Komplikácie s Covid 19 spôsobili, že táto „zimná“ pauza bola o niečo dlhšia ako sme plánovali, ale všetci veríme, že zvyšok sezóny už neovplyvní. Aj preto bola do kalendára Majstrovstiev Slovenska dodatočne zaradená maďarská STEELVENT SALGÓ Rally 2020, ktorá sa bude konať už o tri týždne.

Slovenský rally pohár na Eger Rally

Slovenský rally pohár odštartoval svoju prvú rally v sezóne 2015. Rovnako ako v minulom roku, stalo sa tak u našich južných susedov v Maďarsku, no tentokrát na Eger Rallye. Na súťaž sa prihlásili len 4 posádky, ktoré doplnili 3 posádky rally školy. Spoločne by mali absolvovať meranú trať dlhú 36,2 km.

Preteky najlepšie odštartovali pre Tomáša Polovku s Jánom Pavlíkom na Seate Ibiza, ktorých nasledujú vo výsledkoch Rasťo Zvalo s Petrom Poncom na Citroene Saxo a Michal Leško s Nikolou Jankulíkovou na Renaulte Mégane. Z pretekov vypadli František Debnár s Antonom Volákom.

Hlasy jazdcov pred druhou etapou

Súťažné posádky ráno odštartovali do druhej etapy Eger Rally. Ako sú spokojné vedúce slovenské posádky so včerajšími výsledkami?

Jaroslav Melichárek: "Včera sme dostali penalizáciu a museli sme ju dobiehať na rozbitom úseku. Podarilo sa nám vytvoriť pekný náskok, ktorý sme udržali až do cieľa. Zatiaľ nám všetko funguje. Je však nový deň, nové rýchlostné skúšky, bude to tesné. "

Eger Rally 2015 - Online - nedeľa

Druhý súťažný na 10. Eger Rally odštartoval v skorých ranných hodinách. Od 6:30 si posádky začali vyberať svoje vozidlá z uzavretého parkoviska, odkiaľ sa odobrali do servisu a čoskoro aj na prvú rýchlostnú skúšku. Vedenia sa ujali Melichárekovci nasledovaní Grzybom s Hundlom a Herczigom s Bacigálom. Rozdiel medzi prvými tromi dvojicami činil len 1,8 sekundy. V priebežnom poradí ku zmene nedošlo, vedúca pozícia patrí Herczigovi. Do druhej etapy odštartovali aj štyri posádky MSR, ktoré včera nedojazdili.

Výsledky RS 9 Egerbakta - Sirok 8,8 km

Eger Rally 2015 - Online - sobota

Súťažné posádky sa ráno zobudili do chladného a zamračeného počasia. Dnes si mohli pospať trochu viac, pretože štart prvého vozidla bol naplánovaný až na 9:49 hod. Kým sa posádky MSR a ORB chystali k svojmu štartu, na riaditeľstve sme privítali posádky Slovenského rally pohára, ktoré si prišli prevziať itineráre a zároveň absolvovali administratívne a technické preberanie. Nikto z prihlásených sa neodhlásil, takže počet prevzatých posádok je 4 v SRP a 3 v Rally škole.

Eger Rallye 2015 - online - piatok

Po upršanej noci sa účastníci EGER RALLYE 2015 zobudili do krásneho, teplého rána. Veľa času na obdivovanie krás mesta a okolia nemali, pretože organizátor im pripravil bohatý program. Už od 7:00 začalo preberanie Maďarských historických vozidiel a od 09:00 začali na administratívne preberanie prichádzať prvé posádky, ktoré sa chystajú súťažiť v Majstrovstvách Slovenska. Do pol hodiny po administratívnom preberaní začali aj technické kontroly vozidiel a to za širokej účasti divákov.

10. Eger Rallye láka médiá

Slovenský šampionát v rally 2015 štartuje už koncom marca maďarskou Eger Rallye. Zaujímavé rýchlostné skúšky sem lákajú nielen veľké množstvo posádok, ale aj zástupcov médií.

Už o dva týždne odštartuje 10. Eger Rally, ktorá je v tomto roku zaradená do Majstrovstiev Maďarska v rally a Majstrovstiev Maďarska Historic Rallye, Majstrovstiev Slovenska v rally a Majstrovstiev Slovenska v rally historických vozidiel, maďarskej Rallye2 a Slovenského rally pohára. Organizátori pre posádky hlavných šampionátov pripravili 14 rýchlostných skúšok rozložených do dvoch súťažných dní.

Stránky